“ Alaaf ” voor Duivelsbergcircuit.
Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen rallycross op het Duivelsberg circuit te Maasmechelen gingen de overwinningen naar Davy Van Den Branden, Luc Maris, Filip Wojtowicz, Victor Vranckx en Jan Keller.

Het was al “ Alaaf ” wat de klok sloeg op de Duivelsberg tijdens de openingswedstijd van het nieuwe seizoen. Bij de Super 1600 stuurde kampioen Steve Otzer en Luc Otzer hun kat, met als uitleg auto niet tijdig klaar. Ook Denis Remans was er als toeschouwer wiens uitleg ging over de laatste wedstijd van 2019 waar hij volgens hem onterecht behandeld werd door de aanwezige BORA sportcommissie, meer uitleg is hier overbodig. Het was Davy Van Den Branden die met zijn Citroën DS3 de Belgische driekleur wist hoog te houden tegen het Tsjechisch Skoda duo Jozef Susta (2) en Jan Cerny (3). “ Dit is mijn weer (regen) verklaarde een dolgelukkige winnaar. De vierde plaats was voor Pascal Roumans die de Noorderbuur Marcel Snoeijers en Yves Teelen achter zich hield. Jordy Putzeys evenals Nick Vanalken belanden beiden in het decor na het nemen van de jokerlap.
Bij de SuperNationals min 2 liter kwam de overwinning toe aan de Pool Filip Wojtowicz al moest hij in eerste instantie Bart Coninx voor laten in de start. Maar een zeer goed gegokte en genomen jokerronde legde geen windeieren voor de Volvo C30 rijden en stak zo zijn eerste overwinning op zak. Derde werd kampioen Kurt Lambers (BMW M3) voor de Honda van Joel Strackx en Raf Verheyen. Het Nederlands duo Mandy Kasse en Pim Garvelink sloten deze finale af op zes en zeven en de laatste finale plaats was voor de spinnende Ivo Van Den Brandt.
Nieuw van dit seizoen is dat er 16 finalisten overgaan naar de 2 semi-finales en dat hieruit de 4 snelste van elke semi doorstoten naar de finale. In die finale kwam Kristof Bex het beste uit de startblokken gevolg door Luc Maris en de rest van het veld. In de vierde ronde zag de man uit Zolder alle rook opgaan toen plots het Volvo S40 linker achterwiel afbrak waardoor merkgenoot Maris de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Tweede plaats kwam toe aan Noorderbuur Roel Verhoeven die hiermede zijn beste resultaat ooit verwezenlijkte en waarmee de BMW M3 rijder dolgelukkig was. Tom Meeusen bezetten met zijn Mitsubishi Lancer de derde podium plaats voor het BMW trio Arne Kemps, Davy Leysen en Maikel Alewijnse. Johnny Verkuringen sloot de finale op rang zeven ditmaal met zijn Subaru Impreza.
Bij de X-Cross Junior stond er geen maat op Viktor Vranckx die zowel de reeksen als de finale achter zijn naam schreef voor Tom Heindrichx en Kyandro van de Vivere.
In de senior X-cross Senior gingen de eerste twintig BK punten naar Jan Keller voor Michael Maraite en Fred Caprasse.

VAS Regionaal
Zeventig deelnemers melden zich aan voor de eerste ontmoeting van het VAS kampioenschap 2020. Een nieuwe klasse die ingevoegd werd was de Promotie D met als eerste winnaar Werner Nietvelt met een Honda Civic. Hij maakte er een start / finish ”on man show” van en hield Jef Everaert (BMW E30) alsook de Opel Astra van Basile Huys die vanwege een jump start de jokerlap 2x moest passeren. In de Regionaal A kwam de overwinning toe aan Opel Astra rijder Jordy Putzeys voor de Peugeot 207 van Ben Lenaerts (pole positie) en Steven Ubben in zijn Honda Civic. Thomas Weltjens (Opels Corsa) was de winnaar in de B klasse voor de Honda Civic van Bart Ruyssen en de Opel Corsa van Peter Putzeys. Het werd stuivertje wisselen in de C klasse tussen de gebroeders Goris, wat uiteindelijk in het voordeel van Bart Goris uitdraaide toen Robbe (aan de leiding) in de laatste ronden de handdoek in de ring moest werpen met een afgebroken Astra achterwiel en de Chevrolet Kalos de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Tweede eindigde Yorick Maeyninckx met zijn BMW E36 voor merkgenoot Andy Leysen.
Bij de Sprinters superklasse 2 ging de overwinning naar Glen Sente en bij de 4WD was de eerste plaats voor Bjorn Versluys.
Bij de RST was het regerend kampioen Jari van Hoof die aan het langste eind trok voor Martijn van Ool en Ralph Donkers.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

Luc Maris voor Roel Verhoeven (NL)

Ludo Hermans voor Johnny Verkuringen

Een Dolgelukkige Davy Van Den Branden

Start finale Super1600 met Yves Teelen en Davy Van Den Branden

De Pool Filip Wojtowicz won de SuperNational min 2 liter

Joel Strackx voor Kurt Lambers

Viktor Vranckx von de X-Cross Junior race voor Tom Heindrichx

Jan Keller voor Caprasse bij de Senior X-Cross

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be