Zeer geslaagde marathon Rallycross dag op Duivelsberg circuit.

 

Met 116 inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap rallycross was het zeer talrijk opgekomen publiek getuigen van spannende reeksen en als kers op de taart, finales om duimen en vingers af te likken.

Bij de SuperNational boven 2 liter finale ontstond er een felle strijd tussen het Volvo duo Kristof Bex (winnaar) en Yorick Maeyninckx (tweede). De prachtige BMW Z3 M GT van Davy Leysen wist zich mooi naar een derde stek te rijden en kon zelfs de Nederlander Bart Bel (BMX E30 M3) achter hem houden. Ludo Triekels en Tom Meeuwsen sloten deze A finale af.

Steve Volders (Volvo C30) was de ganse dag het snelst tijdens de reeksen maar liet zich in de A finale verschalken door de BMW M1 van Raf Verheyen zodat Volders op achtervolgen moest. Maar een goede en zeer juiste jokerlap bracht de Nieuwerkerkenaar voorbij de leider en won deze SN min 2 liter A-finale. Jorrit Van Dasselaar stuurde zijn VW Polo naar een mooie derde plaats voor de Honda Civic rijder Joel Strackx en de Nederlands duo Peter Van de Wege (Toyota Yaris) en Mandy Kasse (Ford Fiesta).

Bij de RX3 of min 1600cc ging de overwinning uiteindelijk eens naar Yves Teelen (Peugeot 208) voor de eerder dubbele winnaar Yenthe Putzeys in een Opel Corsa. De Brit Darren Scott die voor het eerst een bezoek bracht aan de Duivelsberg heeft met zijn Citroën C2 wel het publiek naar zijn hand gekregen door een mooie derde plaats te veroveren. Nick Vanalken (VW Polo) en regerend kampioen Davy Van Den Branden eindigde vijfde en zesde in deze RX3 klasse.

Bij de RST die voor het Nederlands Kampioenschap reden kwam de overwinning toe aan Mats Blockx voor Luca Van Hoof en de amazone Zoé Volders.

De Rookie klasse werd gewonnen door Tibo Vaesen (BMW E36) voor het Duits duo Marcel Euteneuer en Timm Joachim Sachse beiden met een VW Polo 6N2 Gti.

Bij de Cross Car Senior die de ganse dag zowel in de reeksen als in de finale gedomineerd werd door Kobe Pauwels hield van zijn kant Kyandro Van de Vivere en Ronny Grauwels  achter hem.

De Cross Car Junior met amper 3 deelnemers werd gewonnen door Antoine Nicolay voor Thymeo Dor en Tom Devleeschauwer.

De KC open bij de Cross Car werd gewonnen door Dirk Van Vlaselaer voor Germain Dewez en Pascal Wathlet.

Bij de Superbuggy Klasse werd het podium verdeeld door Mark Van Eyken – Bjorn Versluys en Kenny Van den Vonder.

Met dertig Mini-Buggy aan de start was het Daan Spies die aan het langste eind trok voor Ferre Selleslagh en Danny Van Groningen. De familie Vliers werd gehuldigd daar Ela in deze klasse rijd en zij de vierde generatie is in deze sport met Henri, Henri Junior, Michael en Ela.

 

VAS Regionaal

Met amper 37 inschrijvingen is na Arendonk de tweede VAS wedstijd van start gegaan op het zeer gekende Duivelsberg circuit in Maasmechelen.

Niet eens een handvol aan deelnemers in de Promo klasse D ging de overwinning naar Wim Van Tiggelen die met zijn Peugeot 208 er een start – finish wist uit te halen Yoko Goosens (VW Golf) eindigde tweede voor Tommy Van Bruyssel ( Mitsubishi Colt) en Senne Vanlommel ( BMW E30).

De grote pechvogel was ongetwijfeld Danny Kunnen (Toyota Corolla). De piloot uit Kinrooi kwam eerst naast de weg terecht en ging een reeks later zelf in de fout waar de Toyota frontaal werd aangereden en dus einde verhaal voor de regerende kampioen. De overwinning in de A-klasse kwam toe aan Raf Maes (Honda Civic) voor de Toyota Corolla van Jacky Simons en de Ford Fiesta van Mitch Moonen.

In klasse B was het net als in Arendonk- Bob Wilms die het hoogste schavotje van het podium mocht betreden. Stef Engelen (VW Golf) eindigde als tweede voor de Opel Kadett van Andy Van Dooren. De overige A finale plaatsen kwamen toe aan Robin Gielen (Opel Corsa B) – Michael Maggen (Renault Clio) en de eerder B- winnaar Henri Vliers (Opel Corsa).

Bij de C klasse +2100cc ging de overwinning naar Jef De Busser (BMW Compact) die een felle strijd uitvocht met de eerste leider Daan Bex (BMW  E36) en deze uiteindelijk als vijfde wist te eindigen. Na de winnaar kwam het Opel Corsa duo Danny De Beuckelaer en Bart Goris als tweede en derde over de meet.

B-winnaar Andy Leysen (BMW M5) pakte net naast het podium.

 

 

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn COPYRIGHT vrij.

Review – 2024 -01: Kristof Bex voert het veld aan in de A-finale bij de SN + 2 liter.

Review – 2024 -02: Het kwam nooit tot een strijd tussen Steve Volders en Martijn Vanhove.

Review – 2024 -03:Strijd tussen Yenthe Putzeys en Yves Teelen was bij de start van de A-finale het felst.

Review – 2024 -04: De Brit Darren Scott was de lieveling van het publiek bij de RX3

Review – 2024 -05: Tibo Vaesen won met zijn BMW E36 de Rookie klasse.

Review – 2024 -06: Mats Blockx won bij de RST

Review – 2024 – 7: Mark Van Eyken won bij de Superbuggy.

Review – 2024 -08: De 4 generatie bij de familie Vliers warden gehuldigd.

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be