Wederom een geslaagd weekend Rallycross

 

Met de Duitsers als gastland telde het deelnemersveld meer dan 120 rijders en was het talrijk opgekomen rallycross publiek getuigen van spannende reeksen en finales met als eindwinnaars Steve Otzer, Robbe Goris, Kristof Bex, Rens van Pelt, Ralph Donkers en Cedric Brimioulle.

 

In de RST Cup moest de leider in het Cup kampioenschap Kimi Vermeulen opboksen tegen een garde Nederlanders waaronder de uiteindelijke winnaar Ralph Donkers en Jari van Hoof die samen met Vermeulen het RST podium bezetten.

Bij de Junior XC ging de overwinning naar Rens van Pelt voor Kim Ermens en Tom Heindrichs. In de X-Cross met 17 deelnemers waaronder Steve Volders in een Thierry Neuville “LifeLive” Crosskart ging de eerste plaats naar Cedric Brimioulle voor Danny Van Mol en de Nederlander Dirk Garvelink. Steve Volders stranden in de Semi-finale en eindigde uiteindelijk als negende.

Met het grootste veld aan starters (28) pakt de SN min 2 liter goed uit en zijn er mooie (soms wel te harde) reeksen te bewonderen. Al stond de Nederlander Ron Snoeck op pole- het was Robbe Goris in zijn Opel Corsa die op het juiste moment wist te gaan jokeren en zo de leider Snoeck (Volvo C30) van de eerste plaats kon verdringen. Bart Coninx gaan jokeren in de eerste ronden wist stelselmatig op te schuiven om uiteindelijk op het podium te eindigen naast Snoeck en Goris op rang drie.

De Citroën Saxo van Steve Otzer was wederom te sterk voor de concurrentie. Vanop de Pole- positie nam de man uit Lubbeek de leiding in handen – ging op het goede moment (laatste ronden) jokeren en reed onbedreigd als eerste naar de finishvlag toe. De twee volgende podium plaatsen waren voor teamgenoten Dennis Remans (Ford Fiesta) en Yves Teelen (Peugeot 208). Davy Van Den Branden (Citroën DS3) werd  bij het uitkomen van zijn jokerronden aan getik door de Peugeot van Yves Teelen waardoor de man uit Tielrode moest opgeven.

Met de twee Volvo’s S40 van Kristof Bex en Luc Maris op de eerste lijn wist de concurrentie dat zij moesten rijden voor alleen maar een podium plaats. Bex vanop pole liet merken dat hij wou winnen en nam de leiding in de finale voor Maris en de BMW van Stefan Vaesen. Achter dit trio was er een strijd ontstaan tussen Van Lingen (BMW) – Kemps (BMW) en Ludo Hermans (Ford Escort). De “Amazone” Stephanie Van Lingen tok aan het langste eind en eindigde net naast het podium op vier voor Arne Kemps en Hermans. Vooraan ontstond er een kloof tussen Bex en Maris en het was de man uit Zolder die de overwinning binnen haalde voor Maris en de rokende BMW van Vaesen die verklaarde de motor te hebben stuk gereden.

VAS Regionaal

Tijdens de voorlaatste wedstrijd voor het VAS- kampioenschap heeft Didier Dexters zich zelf opgevolgd als Regionale A kampioen in zijn bekende Toyota MR2. Dexters had aan een tweede plaats voldoende om zich als kampioen te kronen. De overwinning kwam toe aan Wouter Desender (Honda Civic) die een goede joker keuze maakte en zo de kersverse kampioen kon verslaan. Achter dit duo was het B-winnaar Jacky Simons die een mooie podium plaats versierden.

Bij de promo klasse was het Yenthe Putzeys (Opel Corsa) die de top drie in het VAS kampioenschap te snel af was. De twintig jarige Putzeys behaalde zijn tweede overwinning op rij in zijn debuutjaar en verraste merkgenoot  Devlin Thijs (tweede) alsook Danny Kunnen (derde) in zijn Toyota Corolla. In de tussenstand neemt de winnaar Putzeys de leidersplaats over van Stefan Thomassen die pas als tiende eindigde met zijn Honda CRX. In de B-klasse was het Andy Leysen die te snel uit de startblokken bewoog waardoor de man uit Arendonk het bord van 2X jokeren te zien kreeg. Het zes koppige veld aangevoerd door de Chevrolet Kalos van Bart Goris ging het in de voorlaatste ronden mis toen plots de krachtbron het begaf en de leider kostbare punten ziet verloren gaan voor het VAS kampioenschap. B-winnaar Jonas Kemps maakte het BMW podium volledig met een mooie derde plaats. De overwinning kwam toe aan  Jan Driesen voor Andy Leysen  en Kemps die hiermee er een BMW trio op het podium van maakte.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn COPYRIGHT vrij.

Thierry Neuville (Live-Life) en Steve Volders steunen ook “Behoud Duivelsberg Ja”

Kristof Bex voor Luc Maris

Stefan Vaesen versus Stefanie Van Lingen

Steve Otzer aan de leiding in de finale.

Davy Van Den Branden versus Yves Teelen

Robbe Goris voor Ron Snoeck

Ralph Donkers en Kimi Vermeulen

Cedric Brimioulle winnaar in de X Cross

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be