Rallycross Duivelsbergcircuit met een Duits tintje.

 

Tijdens de eerstvolgende BK-wedstrijd van 8 september a.s. op het “Duivelsbergcircuit” zal het weekend ook in het teken staan van het Duitse kampioenschap en zullen een veertigtal Duitse rallycrossers hun buitenlandse uitstap voor het Duitse kampioenschap (DRX) betwisten en zich onderling meten met de Belgische piloten tijdens deze vijfde (derde BK-wedstrijd op de Duivelsberg) wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap 2019. Er zal op zaterdag eerst aangezet worden door de VAS-piloten en op zondag 8 september zal er op het zeer overzichtelijk Duivelsbergcircuit gestreden worden om de punten in het Duitse en Belgische rallycross kampioenschap.

 

Het BK rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan de voorlaatste manche toe. In de drie BK-klassen ligt de strijd nog helemaal open.

Bij de Super1600 gaat de titelstrijd tussen de top drie in het klassement gewoon verder. Hierin vergroot Dennis Remans (Ford Fiesta) na zijn hoge score tijdens de laatste wedstrijd in juli zijn voorsprong op de concurrentie. Regerend kampioen  Steve Otzer won de laatste wedstrijd en scoorde vier BK-punten meer dan de leider maar toch is de man uit Lubbeek in de tussenstand pas terug te vinden op rang vier. Yves Teelen staat met zijn Peugeot 208 op plaats twee, net voor veelvoudig Belgisch Kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) die maar 2 eenheden gescheiden zijn van elkaar. De plaatsen vijf t/m zeven zijn ingevuld door Pascal Roumans (Ford Fiesta), Nick Vanalken (VW Polo) en Jody Putzeys (Opel Astra) maar dit trio telt al meer dan dertig punten achterstand en zijn bijgevolg vrijwel uitgeteld voor het BK.

Met 4 overwinningen op rij en telkens het maximum aan punten staat Luc Maris (Volvo S40) grandioos aan de leiding en heeft de man uit Zonhoven ook de beste uitgangspositie voor de titel bij de SuperNationals + 2 liter. Het BMW-duo Stefanie Van Lingen – Stefan Vaesen volgen op plaats twee en drie maar tellen meer dan 30 punten achterstand op de leider. Voor Volvo S40-rijder Kristof Bex is het kalf quasi verdronken wat betreft titelambities en kampt de man uit Zolder met een achterstand van 46 punten op de leider Maris. Tom Meeusen (Mitsubishi Lanser) sluit de top vijf net voor de enige Noorderbuur in dit +2-liter-gezelschap Roel Verhoeven (BMW M3) en Johnny Verkuringen ook met een BMW M3.

De SuperNationals -2 literklasse wordt aangevoerd door Kurt Lambers. De BMW M3-rijder uit Neeroeteren heeft tien punten voorsprong op de Seat Ibiza van Bart Coninx en veertien punten op Filip Wojtowicz (Volvo C30). Met Nick Neyens (Ford Escort) en de Nederlandse “Amazone” Mandy Kasse is de top vijf in het klassement ingevuld. Het Opel Corsa-duo Robbe Goris – Glen Cools vallen net buiten de top vijf maar zijn erop gebrand om zo snel mogelijk de top vijf binnen te dringen.

De DRX – Deutsche Rallycross-Meisterschaft International 2019 bestaat uit een combinatie van verschillende klassen zoals: SuperCars-, Super1600- en SuperNationals-bolides. Dit kampioenschap wordt aangevoerd door Dietmar Brandt (Skoda Fabia T1) voor Björn Barkhoff (VW Polo) en Victor Smolski (Audi S4).

Bij de DRX Produktionswagen; DRX Rallycars; DRX Rookie1600 is het ook Dietmar Brandt (VW Golf 4) die het klassement aanvoert vóór Jannik Riese (Honda Civic Type-R) en Tim Kulikowski (Opel Corsa C). Op dit Duivelsbergcircuit zal beslist worden wie als kampioenschapsleider naar de finalewedstrijd op het Motorsport Arena in Oschersleben afreist. Deze wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het weekend van 19 en 20 Oktober 2019.

Op zaterdag zal de vierde wedstrijd uit het totaal van vijf voor het VAS-kampioenschap betwist worden. De meer dan 75 deelnemers – verdeeld in drie klassen – zullen voor spanning en spektakel zorgen.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

Bij Nick Vanalken wil het dit jaar niet echt lukken.

Yves Teelen met naast zich BK leider Denis Remans willen opnieuw hoog scoren.

Nick Neyens voor Glen Cools.

Nederlandse Amazone Mandy Kasse voor Bart Coninx.

BK leider in de min 2 liter: Kurt Lambers voor Filip Wojtowicz.

De outsiders in de plus 2 liter: Stefan Vaesen en Tom Meeuwsen.

Stefanie Van Lingen voor Andy Leysen en Roland Myny.

Luc Maris is goed op weg om zijn zevende BK titel te behalen

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be