Een geslaagd BelNed-RC weekend op Duivelsbergcircuit.

Onder een stralend zomerweekend is de zesde BelNed-RC wedstrijd verreden met als winnaars; Yves Teelen, Team Maris, Dave Van Beers, Kimi Vermeulen, Viktor Vranckx en de Brit Shelley Day.
Het talrijk opgekomen publiek genoot van spannende heats en nog spannender semi- en finales. Bij de Super1600 klassen hadden zich maar vijf deelnemers aangemeld die dan ook telkens tegen elkaar moesten uitkomen met als eindwinnaar Yves Teelen (Peugeot 208) die van in de finalestart het veld aanvoerde. Zes ronden lang bleef het echt spannend tussen teamgenoot Denis Remans (Ford Fiesta) en de winnaar Teelen, die nu ook zijn voorsprong weet te vergroten in het BelNed-RC klassement. Remans eindigde tweede voor diens merkgenoot Pascal Roumans en de VW Polo van Nick Vanalken. Willen Veltman moest noodgedwongen de handdoek in de finale ring gooien met technische problemen aan zijn Citroën C2.
Bij de SN min 2 liter ging de overwinning verrassend naar de Renault Clio van Dave van Beers. De man uit Arendonk schudde een superstart uit zijn mouw nam resoluut de leiding en stond deze niet meer af, al werd het in de zes af te leggen ronden wel nog even warm toen de winnaar in aanraking kwam met de Peugeot 206 van Kris Bammens die uiteindelijk net het podium wist te halen. De tweede plaats kwam toe aan de Nederlander Pim Garvelink in zijn Honda Civic. Bart Stouten eindigde net naast het podium op rang vier voor de Nederlandse Amazone Mandy Kasse op rang vijf. De grote pechvogel is ongetwijfeld Robbe Goris de Opel Corsa rijder moest in de vierde ronden (en met een grote voorspong) plots zijn bolide aan de kant zetten met een gebroken gaskabel.
Bij de SuperNationals +2liter ging de overwinning naar het team Maris met Steve Maris achter het stuur. Al nam Bex de leiding vanop de pole positie met een geplooide motorkap en weinig zicht ging de man uit Zolder al in de tweede ronde in de fout en draaide zijn Volvo S40 om zijn as waardoor de tegenstanders werden opgehouden en hiervan Stephanie Van Lingen het beste uitkwam met haar BMW E36 op rang twee. Tom Meeusen vorige wedstrijd nog de dupe van een valse start bewees wederom dat hij er ook bij hoort met zijn Mitsubishi Lancer op een mooie derde plaats. Een zeer tevreden Arne Kemps plaatste zijn BMW M3 op rang vier voor diens merkgenoot Stefan Vaesen die de grootste dupe was van de spin van Bex en pas op plaats vijf eindigde.
In de RST Cup ging de overwinning naar Kimi Vermeulen voor Tristan Földesi en Jari van Hoof.
In de Junior XC klasse waar maar twee starters waren kwam de overwinning toe aan Viktor Vranckx voor Kim Ermens.
Bij de Cross cars ging de overwinning naar Dimitri Storme voor Dirk Garvelink (NED) en Danny Van Mol.
De Engelse mini race werd gewonnen door Shelly Day voor Richard Wakeling en Mark O’Flanagan.
Volgende afspraak is op 7 en 8 september op het overzichtelijke Duivelsbergcircuit.
VAS Regionaal
Met de vierde wedstrijd voor het VAS- is het kampioenschap juist over halfweg. Bij de promo klasse was het Yenthe Putzeys (Opel Corsa) die de top drie in het VAS kampioenschap te snel af was. De twintig jarige Putzeys behaalde zijn eerste overwinning in zijn debuutjaar en verraste merkgenoot Devlin Thijs (tweede) alsook
Danny Kunnen (derde) in zijn Toyota Corolla. Kampioenschap leider Stefan Thomassen (Honda CRX) eindigde net naast het podium op plaats vier.
Bij de Regionale A was het regerend kampioen Didier Dexters in zijn bekende Toyota MR2 die er een one man show van maakte en nooit echt in gevaar kwam. Tweede eindigde Rens van der Linde in zijn Honda Civic voor Jean-Pierre Verstraten met zijn Toyota Corolla. De grootste opdoffer kreeg Wouter Desender die pas als vijftiende werd geklasseerd ook met een Honda Civic en zo van twee naar vier zakt in het kampioenschap. In de B-klasse was het Pole-houder Andy Leysen die het snelst uit de startblokken schoot en het zes koppige veld aanvoerden. De BMW M5 rijder wist ditmaal het hoofd koel te houden en zo naar zijn tweede- na Arendonk overwinning te rijden. De Chevrolet Kalos van Bart Goris maakte een rekenfout door te vroeg te gaan jokeren maar wist met zijn vierde plaats nog steeds leider te blijven in het VAS kampioenschap al was het maar met een puntje op Leysen. De tweede plaats was voor de BMW M3 van Jonas Kemps voor diens merkgenoot Jef De Busser die plaats vier in de tussenstand bezet.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn COPYRIGHT vrij.

Team Maris met Steve achter het stuur won de SN + 2 liter

Stephanie Van Lingen voor Vaesen Kemps en Meeuwsen

Dave Van Beers verraste vriend en vijand in de finale

Teelen voor Remans, Roumans en Vanalken

Jimi Vermeulen (Winnaar) aan de leiding in de finale bij de RST Cup

Viktor Vranckx won zijn eerste wedstrijd bij de Junior XC klasse

Dimitri Storme was het sterks bij de Cross car

Shelley Day won bij de Engelse mini’s.

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be