Rallycross Maasmechelen  3-4 augustus 2019

 Regionaal VAS en Internationaal BelNed – RC Rallycross kampioenschap.

BelNed-RC wedstrijd op Duivelsbergcircuit.

Daar de BORA (Belgium Off Road Association) een wedstrijd niet meetelt voor het BK op het Duivelsbergcircuit en een wedstrijd heeft ingepland op 1 december op het circuit Jules Tacheney te Mettet zal er in het weekend van 3-4 augustus enkel voor punten gestreden worden op zaterdag voor het VAS en op zondag voor de BelNed-RC.

Met de wedstrijd in augustus in de BelNed-RC is het seizoen exact halfweg en wordt er dan ook de stand van zaken opgemaakt van wie er tot nu toe de beste uitgangpositie heeft om de mooie prijzenpot te kunnen ontvangen.

Bij de Super1600 staan Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3) met een ex-aequo op rang 1. Dit duo wordt gevolgd door de Ford Fiesta van Pascal Roumans die al negentien punten achterstand telt en de Nederlander Willem Veltman in zijn vertrouwde Citroën C2. Nick Vanalken (VW Polo) sluit de top vijf in deze klasse maar telt maar liefst 30 punten achterstand op het leidend duo.

In de SuperNationals -2000cc heeft Filip Wojtowicz na de laatste wedstrijd (in juli), die de Volvo C30-rijder achter zijn naam wist te schrijven, de leiding in de BelNed-RC overgenomen van Bart Coninx, de Seat Ibiza-rijder. Robbe Goris (Opel Astra) volgt op plaats drie en de Nederlandse “Amazone” Mandy Kasse staat met haar Ford Fiesta mooi op een vierde stek, gevolgd door Raf Verheyen in de BMW 1M.

Kristof Bex (Volvo S40) die niet kon meestrijden tijdens de vorige wedstrijd omdat de motor niet tijdig terug uit Zweden was, heeft zijn merkgenoot het Team Maris – met Steve en Luc die de wedstrijden hebben opgesplitst – de leiding in handen genomen. De voorlopige tweede plaats is voor “Amazone” Stephanie Van Lingen. Zij wist zich in haar BMW E36 heel goed te weren tussen deze mannen. Stefan Vaesen volgt in zijn BMW M1 op drie, gevolgd door Bex (gedaald van één naar plaats vier) en Johnny Verkuringen, met zijn kanariegele BMW M3, sluit de top vijf af.

VAS Regionaal

Op zaterdag zal er gestreden worden door de Regionale rijders voor de VAS-punten. In de Promoklasse heeft Stefan Thomassen (Honda CRX) met 2 Duivelsbergoverwinningen de beste uitgangpositie en zijn alle ogen op hem gericht. Hij zal zeker voor een hattrick willen gaan. Op plaatsen twee en drie staan Devlin Thijs (Opel Corsa) en Danny Kunnen (Toyota Corolla). In de klasse A tot 1600cc staat de Toyota MR2 van Didier Dexters aan de leiding vóór Wouter Desender (Honda Civic) en Jacky Simons (Toyota Corolla). Na de overwinning tijdens de laatste wedstrijd staat Bart Goris met zijn Chevrolet Kalos alleen aan de leiding. Het BMW-duo Andy Leysen en Jonas Kemps, de nummers twee en drie in de tussenstand, lieten tijdens de juliwedstrijd beiden een zware steek vallen waardoor de aansluiting op leider Goris uitgelopen is tot zeven- en 17 punten.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn COPYRIGHT vrij.

Is er terug een strijd in de maak tussen BelNed-RC leider Team-Maris en Kristof Bex

“Amazone” Stephanie Van Lingen in actie in haar BMW E36

BMW duo Stefan Vaesen versus Johnny Verkuringen.

Het leidend duo Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3)

Pascal Roumans (Ford Fiesta) voor Jody Putzeys (Opel Astra)

Davy Van Den Branden (Citroën DS3) versus Yves Teelen (Peugeot 208)

Filip Wojtowicz (Volvo C30) neemt de eerste plaats van Bart Coninx (Seat Ibiza) over

Robbe Goris (Opel Corsa) voor merkgenoot Glenn Cools en Kris Bammens (Peugeot 206)

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be