Belgische Kampioen zetten geen kers op hun taart.

Tijdens de vijfde en laatste rallycross wedstrijd 2018 op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen konden de Belgische kampioenen met name: Luc Maris, Martijn Vanhove en Steve Otzer hun kers niet op de taart zetten. De dag overwinningen kwamen toe aan Davy Van Den Branden, Kurt Lambers, Kristof Bex, Johnny Verkuringen en Jari van Hoof.

Bij de Super1600 ging de overwinning naar de Citroën DS3 van Davy Van den Branden voor kampioen Steve Otzer die verklaarde dat zijn banden volledig op waren waardoor hij als tweede eindigde. Yves Teelen (Peugeot 208) die op één of twee moest eindigen om teamgenoot Dennis Remans te kunnen passeren in het kampioenschap lukte niet in zijn opzet en eindigde als derde waardoor Remans de derde plaats in het BK behoud. Joel Strackx (Honda Civic) miste net het podium maar wist Peter Barnhoorn (Citroën C2) die twee maal moest jokeren vanwege een valse start voor te blijven. Nick Vanalken moest vroegtijdig aan de kant met zijn VW Polo met technische problemen. Jordy Putzeys (Opel Astra) en Willem Veltman (Citroën C2) miste de finale trein.

Bij de SuperNationals -2 liter trok Kurt Lambers (BMW M3) aan het langste eind en won deze laatste wedstrijd voor de Pool Filip Wojtowicz in zijn gehuurde Volvo C30 die deze wedstrijd afsloot met wederom een mooie tweede podium plaats. Bart Coninx (Seat Ibiza) werd derde voor Nick Neyens (Ford Escort) – Davy Van Ratingen (Toyota Corolla) en Jef Bastiaenssen (Renault Mégane). Kampioen Martijn Vanhove bleef met zijn BMW 1M steken in de semi finale.

De grote overwinnaar dit weekend bij de SuperNationals +2 liter is Kristof Bex. De Volvo S40 rijder versloeg niet alleen de 2018 kampioen Luc Maris eveneens Volvo S40 die tweede eindigde maar wist ook de tweede plaats in het kampioenschap te bemachtigen ten opzichten van Steve Volders die zijn Ford Fiesta in deze finale vroegtijdig aan de kant moest zetten met een gebroken olieleiding. De Nieuwerkerkenaar eindigde hierdoor derde in het kampioenschap. De derde plaats in de finale was voor de Volvo C30 van Bert Bosmans die het BMW duo Stefan Vaesen en Arne Kemps achter hem liet. Johnny Verkuringen zette ook aan met zijn Subaru Impreza 4×4 en kon meerijden met de SN + 2 liter vanwege maar 1 SuperCar aanwezig.

Tijdens het laatste optreden van de Ssangyong SRX Cup “want deze Pick ups houden het voor bezien in de rallycross na twee jaar optreden” kwam de overwinning toe aan het team Autodis voor Lauwers en X-Raids Racing.

De RST Cup is gewonnen door de Nederlander Jari van Hoof voor Kimi Vermeulen en noorderbuur Ralph Donkers (NL).

VAS Regionaal

In de Regionaal A- klasse was het pole-houder Didier Dexters die aan het langste eind trok en zijn Toyota MR2 naar een vierde opeenvolgende overwinning loodste. De kersverse kampioen uit Maasmechelen zette de kers op de taart door zowel de wedstrijd als de finale naar zijn hand te zetten. De tweede plaats kwam toe aan de Honda Civic rijder Wouter Desender die van zijn kant de Seat Ibiza van Davy Wynants wist voor te blijven maar deze laats genoemde kon wel de zilveren mediale in het  kampioenschap bemachtigen voor Rens van der Linde die het brons mee naar huis nam. Ook in de Promoklasse behaalde Devlin Thijs (Opel Corsa) zijn vierde opeenvolgende zege van dit seizoen en eindigde in het kampioenschap met gelijke punten als 2018 kampioen Rudy Loodts (Opel Corsa) die een beter eindsaldo behaalde en nooit buiten de top twee is geëindigd in deze acht wedstrijden van het VAS kampioenschap. Wim Van Tiggelen (Peugeot 205) eindigde derde in deze laatste VAS wedstrijd en veroverde ook deze plaats in het kampioenschap bij de klasse C. Dat er spanning was bij de Regionale B klasse sprak voor zich, Jonas Kemps (BMW M3) kon in de eerste reeks de snelste tijd op de klokte zetten terwijl Andy Leysen (BMW M5) de overige twee reeksen voor zijn rekening nam wat resulteerde dat beiden in de A-finale naast elkaar stonden op de eerste rij. Pole-houder Leysen liet ook de kaas niet van zijn brood halen en voerde resoluut het veld aan met zijn naaste concurrent  op twee. Stelselmatig wist de leider uit te lopen en op het juiste moment de joker ronde te nemen waardoor de man uit Arendonk als eerste over de eindmeet kwam en zo zijn eerste titel in het VAS gebeuren op zak stak. Uittredend kampioen Jonas Kemps eindigde tweede in deze wedstrijd alsook in het kampioenschap en wist de Opel Ascona van Stijn Severeyns voor te blijven voor plaats drie maar in het kampioenschap eindigde Jan Driesen met zijn BMW Compact als derde.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT

De Belgische kampioenen 2018 van l – r; Johnny Verkuringen – Martijn Vanhove – Luc Maris en Steve Otzer

Davy Van Den Branden voor kampioen Steve Otzer

Kurt Lambers voor de Pool Filip Wojtowicz

Kristof Bex voor Kampioen Luc Maris en Steve Volders

Start van de laatste Ssangyong SRX Cup op de Duivelsberg

Start van de RST Cup

De Belgische kampioenen 2018 van l – r; Johnny Verkuringen – Martijn Vanhove – Luc Maris en Steve Otzer.

De VAS kampioenen 2018 van l – r: Didier Dexters – Andy Leysen en Rudy Loodts

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be