Kampioenen gekend, maar daarom niet minder spannend.

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan hun laatste manche toe. Al zijn de Belgische en BelNed Cup-kampioenen reeds gekend van de vorige editie in september. De overige edelmetalen zilver en brons moeten wel nog toegekend worden waardoor de echte rallycrossfans de nodige spanning en spektakel zullen voorgeschoteld krijgen tijdens deze finalewedstrijd op het zeer overzichtelijke Opgrimbiese Duivelsbergcircuit. Op zaterdag komen de Regionale VAS-piloten aan bod om hun laatste wedstrijd af te werken met als inzet de titel in klasse B. De andere kampioenen zijn reeds gekend.

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Opgrimbie toe aan hun laatste vertoning van het seizoen 2018. De Belgische en BelNed Cup-titel bij de Super1600 kwam toe aan de Steve Otzer (Citroën Saxo). De man uit Lubbeek liet dit jaar weinig of geen steken vallen en was nooit weg te denken uit de top twee tijdens het 2018 seizoen. Het zilver is voor Davy Van Den Branden (Citroën DS3) – tweede in de tussenstand – en het brons voor Yves Teelen (Peugeot 208) aangezien Dennis Remans vroegtijdig afhaakt voor dit seizoen vanwege een heropbouw van zijn Ford Fiesta met het oog op seizoen 2019. De overige deelnemers zoals o.a.:, Nick Vanalken, Jordy Putzeys, Peter Barnhoorn en Nederlander Willem Veltman zullen onderling uitmaken wie het ticket in de top vijf van het BK en BelNed Cup toekomt.

In de SuperNationals -2 liter is de titel veroverd door Martijn Vanhove (BMW M1). De man uit Kinrooi kan door de concurrenten niet meer bijgebeend worden. De plaatsen twee en drie in het BK worden ingenomen door Kurt Lambers (BMW M3) en de Seat Ibiza van Bart Coninx. De strijd om in de top vijf te eindigen zal onderling beslecht worden tussen Dave Van Ratingen (Toyota Corolla) en de Pool Filip Wojtowicz (Volvo C30). Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) – momenteel op vijf in de tussenstand – geeft forfait voor deze seizoenafsluiter en zal zo uit de top vijf van het BK verdwijnen.

Dat de titel bij de SN+ 2 liter richting Zonhoven ging en met name door Luc Maris

en zijn gekende Volvo S40 was veroverd, stond al vast na de wedstrijd van afgelopen maand. Nieuwerkerkenaar Steve Volders (Ford Fiesta) en Zoldernaar Kristof Bex (VolvoS40) zullen nog strijden voor plaats twee en drie. Hierin heeft Bex de beste uitgangspositie en moet hij maar twee punten zien te verbeteren t.o.v. Volders die er 12 moet zien te vervangen. Zeker in de top vijf staan Stefan Vaesen (BMW E36) en Roland Myny (Volvo S40). De Nederlander Roel Verhoeven (BMW M3) grijpt net naast een plaatsje in de top vijf en zal moeten opboksen tegen Arne Kemps (BMW E36) – Ludo Hermans (Ford Escort) – Bert Bosmans (Volvo C30) en Johan Jacobs (Ford Mondeo) voor het behoud van zijn plaats. Met een handvol aan puntenverschil tussen plaats zes t/m tien is er zeker spanning en spektakel verzekerd in deze SuperNational + 2liter klasse.

Ook zullen de Ssangyong voor de tweede keer de Duivelsberg berijden om hun manche van de Ladbrokes SRX Cup af te werken. Voordien werden er al races verreden in Maasmechelen, Mettet en – voor het eerst – in Valkenswaard en Arendonk en dit in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross.

Op zaterdag zal de achtste en tevens laatste wedstrijd voor het VAS-kampioenschap betwist worden. Hierin zijn na Arendonk reeds 2 van de 3 kampioenen gekend; namelijk Didier Dexters mocht zich als winnaar kronen in de Klasse A -1600 en Rudy Loodts al eerder in Maasmechelen tot kampioen uitgeroepen in de Promoklasse. In de overige klasse B +1600 gaat de titelstrijd tussen het duo Andy Leysen en Jonas Kemps beiden met BMW. Spanning en spektakel is verzekerd tijdens dit laatste optreden van het VAS-kampioenschap 2018.

 

 

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

Steve Otzer in actie op de Duivelsberg.

Kan Davy Van Den Branden zijn eerste zege van 2018 binnen halen ?

De strijd voor plaats twee en drie is gestreden in de Super1600.

Nummer 1 t/m 3 in het BK – BelNed Cup: Vanhove – Lambers en Coninx

Coninx op jacht achter kampioen Vanhove voor zijn eerste overwining.

Wie pakt plaats twee; Bex of Volders ?

Ludo Hermans versus Roland Myny voor de top vijf.

De Ssangyong Actyon Sports pick-ups zijn er ook bij op de Duivelsberg.

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be