Maris, Vanhove en Otzer winnen en zijn Belgisch kampioen

Tijdens de vierde en voorlaatste rallycross wedstrijd op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen zijn de Belgische kampioenen met name: Luc Maris, Martijn Vanhove en Steve Otzer gekend. Het drietal wist ook de wedstrijd naar hun hand te zetten en tevens de kampioenen driekleur eer aan te doen met een mooie overwinning.

Bij de Super1600 ging de overwinning naar de Citroën Saxo van Steve Otzer die hiermee zijn kampioenschap kroon eer aan deed. Davy Van Den Branden die met zijn Citroën DS3 gedurende de reeksen wat problemen kende wist via de semi-finale zich in de finale naar een mooie tweede plaats te rijden. Nu Dennis Remans dit jaar niet meer aanzet met de Ford Fiesta van Thijs Heezen die hij vernieuwen wil kan niemand Van Den Branden nog van de tweede plaats in het kampioenschap weg krijgen. Nick Vanalken die enkele ronden op plaats twee reed moest zijn VW Polo aan de kant zetten met een gebroken massa kabel. Hiervan kon Yves Teelen (Peugeot 208) gebruik maken om door te stoten naar plaats drie. Peter Barnhoorn behaalde zijn beste uitslag van dit seizoen met een vierde plaats voor de Opel Astra van Jordy Putzeys.

Bij de SuperNationals -2 liter trok Martijn Vanhove (BMW 1M) aan het langste eind al kreeg de man uit Kinrooi felle weerstand van de Pool Filip Wojtowicz in zijn gehuurde Volvo C30 die deze wedstrijd afsloot met een mooie tweede podium plaats. Door deze overwinning is Martijn Vanhove verzekerd van de Belgische titel bij de SuperNationals min twee liter. De Nederlander Ron Snoeck eveneens in een Volvo C30 eindigde op de derde plaats voor Bart Coninx (Seat Ibiza) en de Nederlandse Amazone Mandy Kasse met haar Ford Fiesta. De laatste finale plaats kwam toe aan de Honda Civic rijder Steven van Nunspeet. De man van de wedstrijd is ongetwijfeld Glen Cools hij behaalde gedurende de kwalificatie reeksen de polo positie maar in de tweede semi- finale haalde hij het einde niet vanwege een kapotte Opel Astra krachtbron.

De grote overwinnaar dit weekend bij de SuperNationals +2 liter is ongetwijfeld Luc Maris. Hij wist niet alleen de wedstrijd naar zijn hand te zetten en te eindigen met een mooie overwinning maar de Belgische titel ging ook mee naar Zonhoven. De Volvo S40 rijder kon zich met deze overwinning kronen met de titel als was hij daar zelf nog niet bewust van. De tweede en derde plaats kwamen ook toe aan het Volvo merk met name aan Kristof Bex en Bert Bosmans. Stefan Vaesen BMW E36 wist de Ford Fiesta van Steve Volders voor te blijven al probeerde de Nieuwerkerkenaar alles wat mogelijk was om de BMW te passeren wat uiteindelijk dan niet lukte. De laatste finale plaats kwam toe aan de Volvo 242 rijder Nik Van de Perre.

De RST Cup is gewonnen door Jari van Hoof voor Kimi Vermeulen en Jochen Verhoeven.

VAS Regionaal

Het VAS regionaal dat op zaterdag aan hun zesde uit acht wedstrijden toe waren telde 60 starters. Bij de Promo klasse C maakte de jokerronde het verschil tussen kampioenschap leider Rudy Loodts en diens naaste concurrent en merkgenoot Devlin Thijs eveneens in een Opel Corsa die als eerste de finish vlag te zien kreeg en zo de kloof met Loodts met drie punten kon verminderen. Hierdoor moet de leider in de tussenstand nog wachten om zijn titel te vieren. Indien Thijs de resterende 2 wedstrijden wint komt hij op gelijke hoogte als Loodts en moet er telwerk aan te pas komen om de kampioen te kronen. Wim Van Tiggelen eindigde op een derde plaats met zijn Peugeot 205 en bezit ook deze plaats in de tussenstand.

In de Regionaal A- klasse was het pole-houder Didier Dexters die aan het langste eind trok en zijn Toyota MR2 naar een tweede opeenvolgende overwinning wist te loodste. Hierdoor kon de man uit Maasmechelen zich ook kronen als kampioen in deze A-klasse en is hij met 4 overwinningen en 2 tweede plaatsen niet meer bij te benen door de concurrentie. Davy Wynants (Seat Ibiza) tweede in de tussenstand moest de Toyota Corolla van B-winnaar Jacky Simons voor laten maar wist wel zijn tweede plaats te verstevigen t.o.v. Ben Lenaerts die zijn Honda motor naar de eeuwige jachtvelden joeg. Dat de Duivelsberg in de hand ligt van Andy Leysen heeft hij nogmaals bewezen. De BMW M5 rijder toverde dan ook een Duivelsberg hattrick uit zijn mouw waardoor hij een goede optie neemt richting titel. In de tussenstand van het kampioenschap weet de man uit Arendonk dan ook verder uit te lopen op zijn naaste concurrenten Jonas Kemps (BMW M3) dit keer vijfde en Stijn Severeyns die met zijn Opel Ascona een mooie tweede plaats behaalde. De derde plaats kwam toe aan de BMW Compact van Jan Driesen maar de man uit Olen is met zijn tweede plaats in het VAS wel uitgeteld voor de titel strijd. Er is nog een waterkansje voor regerend kampioen Kemps maar dan mag de BMW rijden geen enkele steek laten vallen.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT

Start finale Super1600 met kersvers kampioen Steve Otzer aan de leiding

Nick Vanalken heeft de problemen opgelost tot als een kabel begaf

Yves Teelen versus Davy Van Den Branden

Filip Wojtowicz maakte het kersvers kampioen Martijn Vanhove behoorlijk moeilijk

Glenn Cools de man van de wedstrijd

Start finale SuperNationals + 2 liter

Stefan Vaesen versus Steve Volders

Start RST Junior Cup

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be