Steve Otzer verovert BK- en BelNed Cup-titel.

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan hun voorlaatste manche toe. In twee van de drie BK-klassen ligt de strijd nog open, maar in de Super1600-klasse is de gouden medaille al toegekend aan Steve Otzer die niet meer bijgebeend kan worden door de concurrentie.

Er zal op zaterdag eerst aangezet worden door de VAS-piloten en op zondag 9 september a.s. zal er op het zeer overzichtelijk Duivelsbergcircuit gestreden worden om de punten voor het Belgisch – BelNed Cup rallycross – kampioenschap.

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan hun voorlaatste manche toe. Alleen bij de Super1600 is de kampioen reeds gekend, namelijk Steve Otzer (Citroën Saxo). Dit heeft te maken met het feit dat de BORA van de zeven te rijden wedstrijden plots twee schrapresultaten maakt na de BK-proef in Mettet en Valkenswaard ! Voor aanvang van het BK-seizoen (volgens het BORA-reglement) was dit slechts 1 schrapresultaat en is ook de verplichte inbreng van de laatste wedstrijd verleden tijd. Hierdoor kon Otzer zich in de wedstrijd na half seizoen al kronen met de Super1600-titel. Davy Van Den Branden (Citroën DS3) – tweede in de tussenstand – en Dennis Remans (Ford Fiesta) – derde en amper 3 eenheden van elkaar gescheiden – kunnen onderling uitmaken wie de zilveren of bronzen plak zal toekomen aangezien de gouden medaille al richting Lubbeek gaat. De overige deelnemers zoals o.a.: Yves Teelen, Nick Vanalken, Jordy Putzeys, Peter Barnhoorn, Willem Veltman en Pascal Roumans kunnen enkel nog azen op een overwinning om hun seizoen wat kleur te geven. Ook in de BelNed Cup gaat de titel naar Steve Otzer die met zeven opeenvolgende overwinningen niet meer kan bijgebeend worden door Davy Van Den Branden en Yves Teelen. Zij staan bijgevolg voorlopig op plaats twee en drie.

In de SuperNationals -2 liter is de titelstrijd nog in volle bloei tussen leider Martijn Vanhove (BMW M1) en BMW M3-rijder Kurt Lambers; die onderling de 5 wedstrijdoverwinningen voor hun rekening namen (3 voor Vanhove en 2 voor Lambers).

Voor Bart Coninx (Seat Ibiza) is de derde plaats in het BK bijna een zekerheid want de naaste concurrenten zoals Dave Van Ratingen (Toyota Corolla), de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) en het drietal Van Beers, Neyens en Ubben staan op grote achterstand voor plaats drie in het BK. In de BelNed Cup is de titel quasi voor Vanhove want de twee Nederlanders volgend op de leider zijn Ron Snoeck en Peter Van de Wege die meer dan een wedstrijd aan punten (20) achterstand tellen.

De nu SuperNationals-rijder Steve Volders kreeg de afgelopen weken zeer goed nieuws te horen vanuit de WRX-hoek. Omwille van een hertelling van de World RX in het Zweedse Höljes, waar drie uitsluitingen te noteren vielen vanwege niet-conforme benzine – is de Nieuwerkerkenaar uitgeroepen tot Europees Kampioen 2018 bij de TouringCars klasse. Als Luc Maris en zijn gekende Volvo S40 zo blijft verder draaien gaat de BK-titel zeker richting Zonhoven want voor Steve Volders (Ford Fiesta) en Zoldernaar Kristof Bex (VolvoS40) is er nog slechts een waterkansje om de titel te kunnen veroveren. En dit dan nog enkel indien Maris in de resterende wedstrijden niet meer scoort. Deze 3 rijders zullen onderling uitmaken wie welke medaille in ontvangst mag nemen; al heeft Maris de beste optie voor het goud. De overige kandidaten zoals: het BMW-duo Stefan Vaesen en Nederlander Roel Verhoeven –  Roland Myny (Volvo S40) zijn uitgeteld voor de titelstrijd en kunnen enkel nog maar inzetten op een wedstrijdoverwinning en voor het behoud van een plaats in de top 5.

Ook zullen de Ssangyong voor de tweede keer de Duivelsberg aandoen om hun 6de manche van de Ladbrokes SRX Cup af te werken. Voordien werden er al races verreden in Maasmechelen, Mettet en – voor het eerst – in Valkenswaard en Arendonk en dit in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross.

Op zaterdag zal de vijfde wedstrijd (uit een totaal van zeven) voor het VAS-kampioenschap betwist worden. De meer dan 65 deelnemers – verdeeld in drie klassen – zullen voor spanning en spektakel zorgen.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

De top drie bij de Super1600 met Otzer – Van Den branden en Remans

Voor zilver en brons gaat het tussen Van Den Branden en Remans

Strijd tussen het Ford Fiesta duo Roumans en Remans

Kan de Pool Filip Wojtowicz (Volvo C30) de Seat Ibiza van Bart Coninx in de BelNed voor blijven ?

Luc Maris (Volvo S40) heeft een goed uitzicht op de Belgische titel

Kersvers EK TouringCars kampioen Steve Volders in strijd met Kristof Bex

Het BMW trio Roel Verhoeven – Stefan Vaesen en Davy Leysen

De Ssangyong Actyon Sports pick-ups zijn er ook bij op de Duivelsberg

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be