Nog steeds onder tropische temperaturen is de derde rallycross wedstrijd op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen zeer goed geëindigd en konden de talrijke rallycross fans genieten van spannende reeksen, semi- en finales met als eindwinnaars; Steve Otzer, Kristof Bex, Martijn Vanhove en Kimi Vermeulen.

Bij de Super1600 ging de overwinning naar de Citroën Saxo van Steve Otzer die hiermee zijn leidersplaats in de tussenstand wat weet aan te spijzen op regerend kampioen Davy Van Den Branden die met zijn Citroën DS3 als tweede over de finish reed. Dennis Remans (Ford Fiesta) wist na een moeilijk begin van de wedstrijd toch als derde te worden afgevlagd. Teamgenoot van Remans, Yves Teelen (Peugeot 208) miste zijn finale-start en moest al dadelijk op achtervolgen wat hem uiteindelijk maar een zesde plaats opleverde. Pascal Roumans (Ford Fiesta) en Nick Vanalken (VW Polo) eindigde juist naast het podium de trein en werden vierde en vijfde.

Bij de SuperNationals – 2 liter trok Martijn Vanhove (BMW 1M) dit maal aan het langste eind en wist beide semi- en finale achter zijn naam te schrijven. Achter de winnaar eindigde merkgenoot Kurt Lambers (BMW M3) voor Peter van de Wege die de derde plaats mee naar Nederland nam. De Opel Astra van Glen Cools behaalde een mooie vierde stek al begon het weekend op zaterdag voor de man uit Balen met een gebroken klep in de Opel krachtbron. Nick Neyens kon zich met moeite kwalificeren voor de finale waar hij moest tevreden nemen met een vijfde plaats juist voor de pechvogel van de dag de Pool Filip Wojtowicz die zijn gehuurde Volvo C30 aan de kant moest zetten met een linker lekke achterband en een kapotte velg. De grote overwinnaar dit weekend bij de SuperNationals +2 liter is ongetwijfeld Kristof Bex. Hij wist Luc Maris in tijd voor te blijven in de semi finales waardoor de man uit Zolder van op de polo positie iedereen te snel af was en zich met zijn Volvo S40 van start tot finish naar een mooie overwinning reed. Bij deze kan Bex waarschijnlijk het pechseizoen terug wat kleur aan brengen. Merkgenoot Luc Maris kwam op een redelijke achterstand als tweede over de streep voor Steve Volders die mag tevreden zijn met zijn derde plaats doordat de Ford Fiesta nog steeds de PK’s niet kan aan de grond brengen waardoor de Nieuwerkerkenaar steeds op achtervolgen moest. Goed nieuws kwam er uit het Europees kampioenschap waar hij als derde werd geklasseerd na de uitsluiting van de Europese kampioen Sivert Svardal (benzine controle) tijden de finale wedstrijd in Zweden. De overige finale plaatsen waren voor het BMW duo Stefan Vaesen en Davy Leysen en kwam de laatste plaats toe aan Ludo Hermans in zijn Ford Escort. Bij het acht koppige RST veld ging de overwinning naar Kimi Vermeulen voor Jari van Hoof (NL) en Seppe Jacobs.

VAS Regionaal

Het VAS regionaal die op zaterdag aan hun vijfde wedstrijd toe waren telde 63 ingeschreven starters, verdeeld over drie klassen. Bij de Promo klasse behaalde niet Rudy Loodts zijn vierde opeenvolgende overwinning maar ging deze in een hitsige strijd naar diens merkgenoot Devlin Thijs eveneens in een Opel Corsa. Danny Kunnen loodste zijn Toyota Corolla naar de derde podiumplaats.

In de Regionaal A- klasse was het pole- houder Didier Dexters die aan het langste eind trok en zijn Toyota MR2 als eerste over de eindmeet reed. Het Honda duo Ben Lenaerts en Rens van der Linde vergezelde de winnaar Dexters op het podium.

Dat de Duivelsberg in de hand ligt van Andy Leysen heeft hij dit keer nogmaals bewezen toen hij zijn BMW M5 voor de tweede keer op rij als eerste over de eindmeet wist te loodsen. In de tussenstand van het kampioenschap weet de man uit Arendonk dan ook verder uit te lopen op zijn naaste concurrenten Jonas Kemps (BMW M3) en Steven van Nunspeet in een Honda Civic die respectievelijk als  tweede en derde werden afgevlagd.

 

 

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT

Steve Otzer aan de leiding tijdens de finale

Pascal Roumans voor Teelen – Vanalken en Barnhoorn

Kristof Bex voor Luc Maris

De strijd om plaats vier tussen Vaesen en Leysen

Ludo Hermans versus Roland Myny

Peter van de Wege versus Glen Cools

De Pool Filip Wojtowicz met een kapotte linker achter velg en band

Kimi Vermeulen won de RST Cup

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be