Zomers weekend tijdens BK-BelNed Cup op de Duivelsberg.

Onder tropische temperaturen en met heel wat rallycross fans aanwezig is dit tweede rallycross weekend op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen volledig geslaagd. Er waren spannende reeksen, semi- en finales te zien met als eindwinnaars; Steve Otzer, Luc Maris, Kurt Lambers en Kimi Vermeulen.

Voor de tweede BelNed Cup en de eerste BK wedstrijd van het seizoen (na vier maanden broeiperiode) op het Duivelsbergcircuit waren er in totaal 75 inschrijvingen verdeeld over diverse klassen. Bij de Super1600 ging de overwinning naar de Citroën Saxo van Steve Otzer die hiermee zijn leidersplaats in de tussenstand wat weet te verstevigen op regerend kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) die na Dennis Remans (Ford Fiesta) als derde werd afgevlagd. Remans zijn Fiesta liep in de beginfase van de wedstrijd wat stroef en kwam pas in de derde reeks echt op gang vanwege een stekker faling aan de computer. Meteen liet Remans in de derde reeks en Semi finale de snelste tijd afklokken. Hierdoor wist de man uit Zutendaal de schade te beperken met een mooie tweede plaats achter Otzer wat hij nooit had verwacht op begin van de dag. Yves Teelen (Peugeot 208) miste net het podium en wist Nick Vanalken (VW Polo) en Pascal Roumans (Ford Fiesta) achter hem te houden.
Bij de SuperNationals – 2 liter trok de BMW M3 van Kurt Lambers aan het langste eind en wist deze finale af te sluiten met een mooie overwinning. De strijd was er om te snijden tussen Lambers en Martijn Vanhove (BMW 1M) die als tweede over de eindmeet reed. De Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) vergezelde het BWM duo op het podium. Bart Coninx (Seat Ibiza), de Nederlander Peter Van de Wege (Toyota Yaris) en Dave Van Beers (Renault Clio) waren de overige finalisten maar kwamen niet echt in het stuk voor om de eindzege. Glenn Cools miste met zijn Opel Astra net de finale en werd als zevende gerangschikt.
De grote verliezer bij de SN + 2000cc is ongetwijfeld Kristof Bex die met zijn Volvo S40 geen twee tijden kon klokken vanwege een gebroken aandrijfas in de tweede reeks toen hij in de zandbak belanden. Van op de pole positie stond er geen maat op Limburger Lus Maris die zijn Volvo S40 als eerste naar de haarspeldbocht loodste gevolg door Steve Volders (Ford Fiesta) en de Volvo C30 van Bert Bosmans. De overige drie finalisten Stefan Vaesen, Davy Leysen beiden met een BMW en Roland Myny (Volvo S40 gingen al vroeg de joker toer op en kwamen nooit echt voor in het hoofdstuk voor de overwinning. Volders die al snel een kloof wist te slaan met Bosmans kon nooit echt de aansluiting vinden bij Maris waarmee de man uit Houthalen naar een mooie overwinning reed. Nieuwerkerkenaar Volders was tevreden met zijn tweede plaats voor Bosman die de derde plaats op het podium innam.
Bij de SRX Cup (SsangYong) kwam de overwinning toe aan wagen N° 4 Sudpresse voor nummer 5 Circuit de Mettet en Lauwers met N° 6.
De Belg Kimi Vermeulen won van het acht koppige veld die streden voor Nederland kampioenschap van Ford RST.

VAS Regionaal
Het VAS regionaal die op zaterdag aan hun derde wedstrijd toe waren telde 62 ingeschreven starters, verdeeld over drie klassen. Bij de Promo klasse behaalde Rudy Loodts een heuse hattrick door deze derde VAS wedstrijd achter zijn naam te zetten. Hij wist dan ook het snelst te zijn gedurende de drie reeksen waardoor hij met zijn Opel Corsa op de beste startplaats stond en deze verzilverde met een mooie overwinning. Tweede eindigde eveneens een Opel Corsa namelijk die van Devin Thijs voor de eerdere B-finale winnaar Wim Van Tiggelen (Peugeot 205) die de kloof met de winnaar Loodts in het klassement als maar ziet vergroten.
In de Regionaal A- klasse was het pole- houder Ben Lenaerts die aan het langste eind trok en zijn Honda CRX als eerste over de eindmeet reed. Hierdoor maakte de man uit Zutendaal een eind aan de overwinningen van Didier Dexters die als tweede over de finish kwam maar nog steeds leider is in de tussenstand van de A-klasse. De derde plaats kwam toe aan Jacky Simons in een Toyota Corolla.
De enige klasse waar er drie winnaars te noteren vallen in drie wedstrijden is bij
de Regionale- B. Na Jonas Kemps (openingswedstrijd in maart) en Thomas Weltjens (Opel Corsa) in Arendonk is nu Andy Leysen met zijn BMW M5 erin geslaagd om op het hoogste schavotje te geraken. Vanop de tweede lijn, vierde plaats was hij iedereen te snel af in de start. Leysen wist het hoofd op deze zomerse zaterdag koel te houden en zo naar zijn eerste overwinning van dit seizoen toe te rijden. Ook in de tussenstand van het kampioenschap is de man uit Arendonk de voorlopige leider. Tweede plaats was voor Jonas Kemps (BMW M3) voor Steven van Nunspeet in een Honda Civic.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT

Steve Otzer in actie op de Duivelsberg

Dennis Remans voor Davy Van Den Branden

Joel Strackx werd op verkeerd been gezet

Kurt Lambers voor Martijn Vanhove

Luc Maris – Steve Volders en Bert Bosmans

BMW duo Stefan Vaesen versus Davy Leysen

De SRX Cup (SsangYong) is gewonnen door wagen N° 4

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be