B.R.C.V. terug in de running voor BK 2018.

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli a.s. wordt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen de vierde wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap verreden.
De voorafgaande BK-wedstrijden vonden plaats in Mettet, Valkenswaard en vorige maand op de Estering in het Duitse Buxtehude. Na eerst het VAS-kampioenschap op zaterdag, begint het echte werk op zondagochtend met het Internationaal BK en BelNed Cup rallycrosskampioenschap. In totaal zijn er 140 notities aan inschrijvingen over het weekend wat zeker de nodige spanning en spektakel teweeg zal brengen voor de aanwezige rallycrossfans die de Duivelsberg hebben moeten missen vanaf begin maart vanwege een ingelaste broeiperiode tot begin juli. Met de voorafgaande vrije trainingen zal omstreeks 11.00 uur het BK – BelNed Cup officieel van start gaan.

Nu er een officieel schrijven is uitgegeven van het Glosso circuit te Arendonk dat hun BK-kalender op het grote circuit niet kan plaatvinden doet de BORA (Belgische Off Road Association) terug beroep op het Duivelsbergcircuit (BRCV) om het BK te kunnen afwerken. Na overleg tussen BORA en BRCV leek de beste oplossing om de
2 extra BK-weekends in augustus en september te laten plaatsvinden op de Duivelsberg. De BRCV, Raad van Bestuur, stelde ook dadelijk hun eisen voor het komende seizoen met 4 BK-wedstrijden op hun kalender 2019. De BRCV heeft dit alles toegestaan, zodat de piloten zoveel mogelijk zouden kunnen rijden !
Even een stand van zaken opmaken na 3 BK-wedstrijden. Er valt te vermelden dat nu in het BK niet 1 maar 2 schrapresultaten zullen kunnen ingebracht worden om tijdens de finalewedstrijd in oktober de eindstand te bepalen.
Bij de Super1600 kan men spreken van een heuse opmars en is het vicekampioen Steve Otzer die met zijn Citroën Saxo het klassement aanvoert met twee gewonnen wedstrijden en een tweede plaats. Regerend Kampioen Davy Van Den Branden staat op de tweede plaats met 10 punten achter op Otzer en drie punten voor op Dennis Remans; die zich de Ford Fiesta van Thijs Heezen aanschafte na eerst zijn eigen Fiesta te hebben doorverkocht richting Italië. Met Yves Teelen (Peugeot 208) en Jordy Putzeys (Opel Astra) is de top vijf bekend. Ook zullen Nick Vanalken (VW Polo), Joël Strackx (Honda Civic) en het Citroën C2-duo van Peter Barnhoorn (nieuwkomer in Super1600) en Willen Veltman aan dit veld toegevoegd worden.
In de SuperNationals –2 liter klasse is het de BMW 1M van Martijn Vanhove die met twee overwinningen het veld aanvoert voor diens merkgenoot Kurt Lambers (winnaar in Duitsland) en de Seat Ibiza van Bart Coninx. Davy Van Ratingen (Toyota Corolla) en Mike Ubben (Opel Astra) sluiten de top vijf bij de SN min 2000cc.
De enige klasse waar er drie winnaars te noteren zijn, is de SuperNationals + 2 liter met het Volvo duo Luc Maris en Kristof Bex en Steve Volders die met zijn Ford Fiesta een millimeterfinish wist te winnen in Buxtehude van BK-leider Luc Maris. De enige Noorderbuur in het gezelschap is Roel Verhoeven met zijn BMW M3 op rang vier en Zonhovenaar Roland Myny sluit met zijn Volvo S40 de top 5 in het Belgisch kampioenschap.
Ook zal er gestreden worden voor de BelNed Cup – die met hun vijfde wedstrijd halfweg in deze Cup is – tijdens deze 1ste BK-wedstrijd op het Duivelsbergcircuit te Opgrimbie.
Op zaterdag 7 juli a.s. zal er voor spektakel gezorgd worden door de regionale rallycrosspiloten in drie klassen. Hierin voeren Didier Dexters (Toyota MR2) in klasse A – Thomas Weltjens (Opel Corsa) in klasse B en Rudy Loods (Opel Corsa) in klasse C elk hun VAS-klassement aan en mogen deze duchtige tegenstand verwachten uit de 65 inschrijvingen die te noteren vielen.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

Steve Otzer (Citroën Saxo) versus Davy Van Den Branden – Citroën DS3

Dennis Remans (Ford Fiesta) en Yves Teelen Peugeot 208

Dennis Remans (Ford Fiesta) en Yves Teelen Peugeot 208

Kurt Lambers (BMW M3) en Martijn Vanhove (BMW M1)

Luc Maris (Volvo S40) – Steve Volders (Ford Fiesta) en Kristof Bex (Volvo S40)

Luc Maris (Volvo S40) – Kristof Bex (Volvo S40) en Steve Volders (Ford Fiesta)

Steve Volders (Ford Fiesta)

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be