B.R.C.V.-focus op BelNed Cup kampioenschap in 2018.

Op zaterdag 3 en zondag 4 maart a.s. wordt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het startschot gegeven van het nieuwe seizoen, dit in het VAS-kampioenschap op zaterdag en Internationaal BelNed Cup rallycrosskampioenschap op zondag. Dat de regerende BelNed Cup-kampioenen, Van Den Branden – Van de Wege – en Bex er volledig klaar voor zijn, is te merken aan hun inschrijving. In totaal zijn er 150 notities aan inschrijvingen over het weekend. Met de voorafgaande vrije trainingen zal omstreeks 11.00 uur het BelNed Cup rallycrossseizoen 2018 officieel van start gaan. De klassenindeling is gelijk aan die van vorig jaar met Super1600 en SuperNationals min en plus 2000cc.

Nu het Duivelsbergcircuit de opener van het Belgisch Kampioenschap 2018 niet verzorgde aangezien deze door de BORA (Belgische Off Road Association) toevertrouwd werd aan Mettet, heeft de BRCV (Belgische Rally Cross Vereniging) met slechts 2 BK-proeven op hun circuit zich gefocust op de BelNed Cup dewelke haar derde jaargang kent. Het klassement zal na 10 wedstrijden (5 x België en 5 x Nederland) met op elk circuit 1 schrapresultaat opgemaakt worden om dan nog één extra (slechtste) resultaat naar keuze te laten vallen. Uiteindelijk zullen er 7 wedstrijden overblijven die in aanmerking komen voor het verdelen van de uiterst mooie prijzenpot die dit jaar door de deelname van het Duivelsbergcircuit als sponsor met de helft is verhoogd.
De SuperCars zullen dit seizoen beperkt te zien zijn op de Duivelsberg. Johnny Verkuringen bouwde de Subaru terug naar 4 WD en Jochen Coox die zich van een nieuwe VW Polo (“Magda” Andersson) uit de renstal van de Zweed Marklund aanschafte, zal in eigen regio toch te zien zijn tijdens deze eerste ontmoeting samen met het Zweeds duo Daniel Thoren en teambaas Peter Hedström – ook beiden met een VW Polo uit het Marklund team afkomstig. Al heeft lokaal matador Coox zijn pijlen meer gericht op Frankrijk waar hij intekende om het volledige Franse kampioenschap te betwisten. Daarom zal het er echter zeker niet minder spannend op worden aangezien men van een heuse opmars aan inschrijvingen bij de Super1600 kan spreken. Maar liefs 10 personen hebben zich ingeschreven voor deze eerste BelNed Cup-ontmoeting. Regerend Cup Kampioen Davy Van Den Branden heeft aan zijn Citroën DS3 nog wat kleine aanpassingen aangebracht en zal zeker zijn titel met hand en tand verdedigen; aldus de man uit Tielrode. Met Yves Teelen (Peugeot 208), Pascal Roumans (Ford Fiesta), Joël Strackx (Honda Civic) en het Nederlandse duo Willen Veltman (Citroën C2) en Peter Vingerhoets (Peugeot 206) is de top zes van afgelopen jaar BelNed Cup vertegenwoordigd. Ook zullen Dennis Remans – Luc Otzer – Nick Vanalken – Jody Putzeys en Marcel Snoeijers van de partij zijn en zijn ook zij duchtige podium- en titelkandidaten. De vicekampioen in de SuperNationals –2 liter klasse Steve Volders voegt zich opnieuw bij de SN plus waardoor de deuren richting titel volledig open liggen en maken het Nederlandse trio met kampioenaanvoerder Peter Van de Wege (Toyota Yaris), “Amazone” Mandy Kasse (Ford Fiesta) en Volvo C30-rijder Ron Snoeck het meeste kans om deze wedstrijd naar hun hand te zetten. De tegenstand moet komen van Nick Neyens – Martijn Vanhove – Bart Coninx en Kurt Lambers om er maar enkelen te vernoemen die de Belgische driekleur kunnen hoog houden. Wie niet van de partij zal zijn, is Opel-spektakelmaker Glen Cools. Hij last namelijk een sabbatjaar in omwille van grondige (financiële) redenen.
Het Volvo-trio Kristof Bex (S40), Bert Bosmans (C30) en Luc Maris (S40) – de top drie van de BelNed Cup 2017 – is gewaarschuwd met de komst van Nieuwerkerkenaar Steve Volders. Met zijn 1500cc motor met turbo in zijn Ford Fiesta weegt hij maar liefst 100 kg lichter dan zijn Volvo-tegenstanders. De Cup Kampioen 2017 Bex ziet Volders als een duchtige tegenstander en verklaarde tijdens de testdag “dat er goed moet uitgekeken worden naar de kleine Fiesta vanwege zijn gewicht. Honderd kilo lichter doet heel veel en zeker als hij ook al om en bij de 350-375 pk heeft” aldus de man uit Zolder. Of kan het BMW-trio Stefan Vaesen (E36), “Amazone” Stephanie Van Lingen (M3) en Dave Cuynen ook aanstalten maken op een ereplaats in deze SuperNationals +2 liter. Ook zullen er enkele in nieuwe kleuren gespoten bolides te zien zijn van o.a.: Van Thielen en Vanderheyden beiden met Volvo S40, Jacobs (Ford Mondeo) en Roland Myny (S40). Ook staan Ludo Helven en Ludo Hermans – beiden met een Ford Escort – aan de start van deze aftrap. Uiteraard vanzelfsprekend met een dergelijke grote prijzenpot als inzet. Aan het einde van dit jaar zou het Belgisch Kampioenschap wel eens overtroffen kunnen worden wat betreft het aantal deelnemers nu het Duivelsbergcircuit maar twee proeven voor het BK op hun kalender en vijf proeven voor de BelNed Cup heeft staan.
VAS regionaal:
Op zaterdag 3 maart a.s. zal er voor spektakel gezorgd worden door de regionale rallycrosspiloten met 75 inschrijvingen in drie klassen tijdens hun eerste ontmoeting van het VAS-kampioenschap 2018. Dit kampioenschap bestaat uit 8 wedstrijden waarvan er 5 verreden worden op het Duivelsbergcircuit en 3 op het circuit van Glosso Arendonk. Als nevenevenement zullen er op elke VAS-wedstrijd zowel in Maasmechelen als op het circuit van Glosso Arendonk een vijftal Beetles met dieselmotoren van 90pk over de circuits rijden. Dit is een indicatief van Tielenaar Patrick Mertens die zich vijf VW Beetles heeft aangeschaft.

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be