Duitse rallycrossers te gast tijdens BK-wedstrijd.

Tijdens de eerstvolgende BK-wedstrijd van 10 september a.s. op het “Duivelsbergcircuit” zal het weekend ook in het teken staan van het Duitse kampioenschap en zullen een veertigtal Duitse rallycrossers hun buitenlandse uitstap voor het Duitse kampioenschap betwisten en zich onderling kunnen meten met de Belgische piloten tijdens deze zesde (derde BK-wedstrijd op de Duivelsberg) wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap 2017. Er zal op zaterdag eerst aangezet worden door de VAS-piloten en op zondag 10 september a.s. zal er op het zeer overzichtelijk Duivelsbergcircuit gestreden worden om de punten in het Duits en Belgisch rallycross kampioenschap.

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan hun voorlaatste manche toe. In alle vier BK-klassen ligt de strijd nog helemaal open.
Bij de SuperCars waar het kampioenshap gebroken werd door geen enkele deelname in de SuperCars in Mettet en de wedstrijd in juli op de Duivelsberg, voert Jos Jansen met zijn Ford Focus Mk3 met twee tweede plaatsen het kampioenschap aan. Dit gevolgd door een gedeelde tweede plaats van Andreas Steffen (Ford Fiesta Mk7) en lokaal matador Jochen Coox met zijn VW Polo Mk5. “Het zal erg moeilijk zijn indien Jansen van de partij is om hem van de titel te weerhouden” aldus de Rekemnaar. Ook mag je Andreas Steffen uit het Duitse Buxtehude niet uit het oog verliezen want met zijn thuiszege heeft hij net zoals Coox een gedeelde tweede plaats kunnen veroveren. Al kijken beiden tenoren op tegen een achterstand van 14 punten op de man uit Hoeselt. Met Wil Teurlings in zijn vertrouwde Volvo S40 die terug omgebouwd werd voor deelname bij de SuperCars en een handvol Duitse deelnemers zullen er twee volle reeksen te bewonderen zijn in deze SuperCars-klasse.
Bij de Super1600 gaat de titelstrijd tussen de top drie in het klassement gewoon verder. Hierin neemt Steve Otzer (Citroën Saxo) de eerste plaats terug over van Dennis Remans (Ford Fiesta) na zijn winst tijdens de laatste wedstrijd in juli. Regerend kampioen Remans telt 2 eenheden achterstand op Otzer en stalgenoot Yves Teelen staat op plaats drie in zijn debuutjaar in de Super1600 in zijn Peugeot 208. Joël Strackx (Honda Civic) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3) delen een gedeelde vierde plaats maar staan op 16 punten van leider Otzer in de tussenstand Beiden kende dan ook heel wat tegenslag gedurende de eerste helft van het kampioenschap.
Met de laatste overwinning – die tevens een hattrick was in het BK voor Volvo S40-rijder Kristof Bex – is het puntenverschil op zijn naaste rivaal Luc Maris (Volvo C40) opgelopen tot 16 punten. Het BMW-duo Stefanie Van Lingen – Stefan Vaesen volgen op plaats drie en vier en zijn amper 2 punten gescheiden van elkaar. Tom Meeusen (Mitsubishi Lanser) – Bert Bosman (Volvo C30) en Roland Myny (Volvo S40) strijden onderling voor het behoud van een plaats in de top vijf.

Met Steve Volders en diens Ford Fiesta kent de SuperNationals -2 literklasse een duchtige concurrent voor de titel. Met het maximum aan overwinningen (4) en het maximum aan punten (80) staat de man uit Nieuwerkerken grandioos aan de leiding en heeft zo een puntenkloof verwezenlijkt van om en bij de 30 punten op BMW M3-rijders Kurt Lambers. Hierdoor is de “HEFO”-rijder quasi zeker de titel binnen te rijven. Met Nick Neyens (Ford Escort) – Bart Coninx (Seat Ibiza) en de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) is de top vijf in het klassement gekend.
De DRX – Deutsche Rallycross-Meisterschaft International 2017 bestaat uit een combinatie van verschillende klassen zoals: SuperCars-, Super1600- en SuperNationals-bolides. Het kampioenschap wordt aangevoerd door Andreas Huschenbett (Opel Corsa) dewelke op de voet (1 punt) gevolgd wordt door Marco Wittkovski en Fred Czaja (laatstgenoemden beiden in een VW Golf). Dietmar Brandt (Audi S4) en Romano Schultz (Citroën Saxo) halen net de top vijf van het Duitse kampioenschap. Op dit Duivelsbergcircuit zal beslist worden wie als kampioenschapsleider naar de finalewedstrijd op de Ewald-Pauli-Ring in het Duitse Schlüchtern afreist. Deze wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het laatste weekend van september.
Ook zullen de Ssangyong voor de derde keer de Duivelsberg aandoen om hun 6de manche van de Ladbrokes SRX Cup af te werken. Voordien werden er al races verreden in Maasmechelen (2X) – Mettet (2x) en Buxtehude en dit in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Ook zullen er dan dit keer een tiental Ssangyong Actyon Sports pick-ups aan de start verschijnen. Zij zullen onderling de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnende Ssangyong pick-up te kunnen huldigen.
Op zaterdag zal de zesde uit een totaal van zeven wedstrijden voor het VAS-kampioenschap betwist worden. De meer dan 75 deelnemers – verdeeld in drie klassen – zullen voor spanning en spektakel zorgen.

De in bijlage meegeleverde foto’s zijn vrij van COPYRIGHT.

Blijft Kristof Bex stand houden bij de SN+ 2 liter ?

Amazone Stefanie van Lingen staat mooi op plaats drie bij de SN+2000cc.

Steve Volders richting eerste titel in zijn debuutjaar bij de SN min 2 liter.

De Ssangyong Actyon Sports pick-ups zijn er ook bij op de Duivelsberg.

Andreas Steffen (D) voor BK leider Jos Jansen – Jörg Jockel (D) en Wil Teurlings (NL)

Jochen Coox zal terug te zien zijn op zijn thuiscircuit

Kan Super1600 BK leider Steve Otzer de hoge druk aan ?

kunnen Dennis Remans – Dave Van Den Branden en Peter Vingerhoets, Steve Otzer van de leiding verdringen ?

Duivelsbergcircuit - Weg naar Zutendaal 251 - B-3630 Maasmechelen
Webdesign - www. C U P I X .be